Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova analiza rata

Detalj iz Prigožinova intervjua pokazuje opak politički plan za Rusiju?

Vladimir Putin i Jevgenij Prigožin
Vladimir Putin i Jevgenij Prigožin Afp
Aktualno Galerija Vladimir Putin i Jevgenij Prigožin Vladimir Putin i Jevgenij Prigožin Foto: Afp Jevgenij Prigožin Jevgenij Prigožin Foto: Afp Jevgeni Prigožin, osnivač i čelnik ruske plaćeničke organizacije Wagner Jevgeni Prigožin, osnivač i čelnik ruske plaćeničke organizacije Wagner Foto: Platforma X Jevgenij Prigožin Jevgenij Prigožin Foto: Screenshot/Twitter +1 Jevgenij Prigožin ispred drvenih lijesova Galerija 1/6 >>
"Prigožinovo nedavno ponašanje, bez obzira na njegovu namjeru, osnažuje narativ u ruskom društvu da Prigožin ima veće političke aspiracije u Rusiji", zaključuje se u analizi Instituta za proučavanje rata.

Prema intervjuu šefa skupine Wagner Jevgenija Prigožina, analitičari su zaključili kako on ima ambicije svrgnuti s vlasti Vladimira Putina. 

Misle da bi se taj vagnerovac mogao suprotstaviti Putinu na predsjedničkim izborima 2024. godine.

Intervju koji je biznismen dao ruskim novinarima objavljen je u njegovoj vlastitoj Federalnoj novinskoj agenciji, javlja Sky News.

Institut za proučavanje rata (ISW) navodi da je intervju vrijedan pažnje zbog neobičnog formata te kako se čini da Prigožin oponaša način na koji Vladimir Putin snima svoje javne istupe, s unaprijed pripremljenom koreografijom.

Radi to s ciljem da ismije Putina ili možda suptilno sugerira da ima veće političke ambicije, tvrdi ISW.

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin izoliraniji nego ikad Putin se rješava bliskog saveznika? "Ostavili su ga samog u mašini za meso, a sve je stavio na jednu kartu"

Institut za proučavanje rata kaže i da se "čini kako Prigožin oponaša način na koji Vladimir Putin snima svoje koreografirane javne sastanke, bilo da tiho ismijava Putina ili da suptilno sugerira da bi Prigožin mogao postati predsjednik poput Putina".

U analizi se zaključuje kako on ima veće političke aspiracije nego što je njegova sadašnja funkcija.

  

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene