Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakog gostovanja na TV-u

Haag će nadzirati sve telefonske pozive generala Ratka Mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Telefonski razgovori haškog osuđenika za ratne zločine Ratka Mladića bit će nadzirani slijedećih mjesec dana nakon što se nekadašnji zapovjednik vojske bosanskih Srba, mimo ovlasti suda u Den Haagu (MICT), uključio u jutarnji program beogradske provladine televizije Happy, objavili su u petak beogradski mdediji.

Nalogom Mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) iz Den Haaga, objavljenom u petak kasno popodne, upravi pritvora u Scheveningenu naloženo je da preslušaju Mladićevi telefonski razgovori proteklih tjedan dana, uključujući i jutrošnje uključenje u tv-program, objavili su večeras beogradski mediji.

Pročitajte i ovo Vukovi Skupa tužba Tužio državu za 5300 eura jer mu je psa rastrgao vuk: Dobio je odštetu, ali zbog presude će zasigurno požaliti Ilustracija Zakonske izmjene Veličao ratnog zločinca pa zaradio optužnicu: Postavio plakat Mladića - "Bog te poživio, i zdrav nam bio"

Osim slušanja Mladićevih razgovora, zatraženo je i da se sačine pisani sažeci tih razgovora.

Mladić je, kako prenose beogradski mediji, "izravno sudjelovao"" u televizijskom talk-show programu tako što je, "koristeći neprivilegiranu telefonsku liniju u pritvoru, telefonirao svom sinu, koji je sudjelovao u emisiji" i koji ga je pozvao da toj emisiji govori.

Tajnik suda u Den Haagu upopzorio je da Mladiću nije odobenja za taj razgovor i da je "pritvorenik time narušio pravila pritvora".

General Ratko Mladić (77), bivši je zapovjednik vojske Republike Srpske, a Haški sud nepravomoćno ga je  osudio na doživotni zatvor, nakon što je oglašen krivim za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata diljem BiH, teroriziranje građana Sarajeva granatiranjem i snajperskom vatrom, te uzimanje talaca - pripadnika UNPROFOR-a tijekom rata u BiH od 1992-1995.

Mladić je, poslije optužnice iz 1995., od lipnja 2011. u pritvoru u Scheveningenu, nakon što ga je Srbija, poslije 16 godina bjegstva, uhitila i izručila ICTY-u. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene