Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Danski premijer za trenutačno potpisivanje SSP-a sa Srbijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija trebala bi sljedećeg tjedna potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Srbijom kako bi pomogla proeuropskim kandidatu na predsjedničkim izborima u toj zemlji, rekao je u četvrtak danski premijer Anders Fogh Rasmussen.

Tijekom posjeta Bruxellesu on je novinarima izjavio kako bi potom članice EU trebale procijeniti surađuje li Srbija u potpunosti s Haškim sudom i na temelju toga odlučiti hoće li ratificirati SSP, prvi korak prema članstvu u EU.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

- Mislim da bi bi bila dobra zamisao potpisati taj sporazum prije drugog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji i tako pokazati pozitivno stajalište EU prema Srbiji, rekao je Rasmussen.

EU i Srbija su parafirale SSP, ali je potpisivanje odgađano jer nije ispunjen zahtjev da se optuženik za genocid, haški bjegunac i bivši zapovjednik bosanskih Srba Ratko Mladić uhiti i prebaci u Den Haag.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene