Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za pet beba smrtno stradalih u nedjelju požaru u dječjem sirotištu u Sarajevu biti će organizirana zajednička sahrana koja će se obaviti u srijedu, a tim povodom na području Sarajevske županije biti će proglašen dan žalosti.


O proglašenju dana žalosti odlučila je županijska skupština, uz preporuku tijelima vlasti na svim ostalim razinama u BiH da srijedu također proglase danom žalosti.

Vezani članci Koronavirus u Sarajevu Novi crni rekord unatoč strogim mjerama: Susjedi bilježe najveći broj zaraženih od izbijanja epidemije U teškoj nesreći poginule dvije žene i dijete (Foto: D.Ć./Klix.ba) - 1 Teška nesreća blizu Sarajeva: Dvije žene i dijete poginuli u sudaru s kamionom miješalicom

Pet beba, tri dječaka i dvije djevojčice rođene 2006. i 2007. godine, biti će pokopano na gradskom groblju Vlakovo.

Obdukcija je potvrdila kako su se bebe ugušile od dima nastalog tijekom požara.

Najveći broj od devetnaest beba iz dječjeg doma 'Ljubica Ivezić', čiji je dio izgorio u nedjeljnom požaru, koje su privremeno bile smještene na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu, uspješno se oporavio.

Ravnateljica klinike Senka Mesihović-Dinarević potvrdila je novinarima kako su te bebe već vraćene u preuređene dijelove doma.

Jedna od dvije bebe koje su po dolasku na Pedijatrijsku kliniku bile u teškom stanju uspješno se oporavlja, dok je druga i dalje kritično, a liječnici na intenzivnoj njezi se i dalje bore za njen život. 

Štićenike sarajevskog sirotišta posjetio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Nikola Špirić.

Najavio je kako će njegova vlada učiniti sve da se ovoj napuštenoj djeci pruže najbolji mogući uvjeti za život te potaknuti sve koji to mogu da poduzmu mjere kako se slične tragedije više nikada ponovile.