Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prijeteći paket upućen talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju pronađen je blizu Milana dok se drugi paket, upućen ministru unutarnjih poslova Robertu Maroniju, zapalio u subotu ujutro u istom gradu lakše ozlijedivši poštara, objavila je policija, dan uoči regionalnih izbora u Italiji.


Velika omotnica s prijetećim pismom upućena Berlusconiju, kao i ostalim čelnicima njegove stranke, uz jedan metak, pronađeni su u petak navečer na pošti u milanskom predgrađu, objavili su u subotu karabinjeri. Pismo je upućeno na privatnu adresu Silvija Berlusconija. Šef talijanske vlade nalazi se od subote ujutro u libijskom Sirtu, gdje će sudjelovati u radu sastanka na vrhu Arapske lige. Anonimno pismo sadržavalo je crteže ljudskih likova s imenima četiriju čelnika Berlusconijeve stranke, među kojima Ignazia La Russe, ministra obrane.

Vezani članci Dostava Ne možeš bez dostavljača, ne možeš s njima: Pandemija je pokazala koliko ovisimo o njima, ali ima stvarno groznih Dostava Pao im je mrak na oči: Pokušavaju razumjeti svoje dostavljače, što im je bilo u glavi?

Drugi paket-eksplozivna naprava zapalio se u subotu u zoru u središtu za razvrstavanje pošte u Milanu, lakše ozlijedivši dlanove zaposlenika, objavila je policija. I dotični zapaljivi paket sadržavao je prijetnje ministru unutarnjih poslova Robertu Maroniju, članu Sjeverne lige, koji je nedavno u parlamentu progurao zakon o strožem postupanju prema ilegalnim imigrantima.

U nedjelju i ponedjeljak u Italiji se održavaju regionalni izbori. Glasa se u 13 od 20 talijanskih regija, a pravo glasa ima 40 milijuna stanovnika. Po posljednjim anketama, Sjeverna liga bi mogla ostvariti značajne dobitke na sjeveru zemlje (Venetu, Pijemontu i Lombardiji), upravo na račun svog koalicijskog partnera Berlusconija. (Hina)