Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dalaj-lama je u nedjelju u razgovoru za njemački tisak kritizirao ruskog predsjednika Vladimira Putina i ocijenio da je "egocentrik koji sukobom na istoku Ukrajine želi ponovo izgraditi Berlinski zid".


"Za njega postoji samo 'ja, ja, ja'", objasnio je tibetanski duhovni poglavar Dalaj-lama u dugom razgovoru za list Welt am Sonntag i podsjetio da je ruski čelnik najprije bio predsjednik, pa premijer da bi ponovo postao predsjednik.

'Putin je pao pod utjecaj Sotone i čeka ga vječno prokletstvo'

Vezani članci Mihail Mišustin Ruska Duma potvrdila Mihaila Mišustina za premijera Godišnja konferencija za novinare Vladimira Putina Cijela ruska vlada podnijela ostavku, poznato tko će zamijeniti Medvedeva: Putin predložio novog premijera

"Pretjeruje, to ponašanje je pretjerano egocentrično", dodao je dobitnik Nobelove nagrade za mir koji je posjetio Hamburg.

"Znamo da je pao Berlinski zid, a sada se čini da ga predsjednik Putin želi ponovo izgraditi. Time nanosi štetu svojoj zemlji. Izolacija je samoubojstvo za Rusiju", dodao je.

Dalaj-lama je rekao da su Kina i Rusija u u različitim situacijama. "Kina želi biti dijelom svjetskog političkog sustava i bit će dugoročno spremna prihvatiti međunarodna pravila", rekao je Dalaj-lama koji je 1959. pobjegao iz Tibeta nakon neuspješne pobune protiv kineske dominacije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook