Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dalaj-lama o Putinu

'Egocentrik koji želi ponovo izgraditi Berlinski zid, za njega postoji samo ja, ja i ja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dalaj-lama je u nedjelju u razgovoru za njemački tisak kritizirao ruskog predsjednika Vladimira Putina i ocijenio da je "egocentrik koji sukobom na istoku Ukrajine želi ponovo izgraditi Berlinski zid".

"Za njega postoji samo 'ja, ja, ja'", objasnio je tibetanski duhovni poglavar Dalaj-lama u dugom razgovoru za list Welt am Sonntag i podsjetio da je ruski čelnik najprije bio predsjednik, pa premijer da bi ponovo postao predsjednik.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Proljetno novačenje Objavio Kremlj: Putin pozvao u vojsku čak 150.000 ljudi Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi"

'Putin je pao pod utjecaj Sotone i čeka ga vječno prokletstvo'

"Pretjeruje, to ponašanje je pretjerano egocentrično", dodao je dobitnik Nobelove nagrade za mir koji je posjetio Hamburg.

"Znamo da je pao Berlinski zid, a sada se čini da ga predsjednik Putin želi ponovo izgraditi. Time nanosi štetu svojoj zemlji. Izolacija je samoubojstvo za Rusiju", dodao je.

Dalaj-lama je rekao da su Kina i Rusija u u različitim situacijama. "Kina želi biti dijelom svjetskog političkog sustava i bit će dugoročno spremna prihvatiti međunarodna pravila", rekao je Dalaj-lama koji je 1959. pobjegao iz Tibeta nakon neuspješne pobune protiv kineske dominacije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene