Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mora se pokajati!

'Putin je pao pod utjecaj Sotone i čeka ga vječno prokletstvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin pao je pod utjecaj Sotone i čeka ga vječno prokletstvo ukoliko se ne pokaje, kazao je u subotu poglavar Ukrajinske pravoslavne crkve ne prežući od neuobičajeno direktne izjave u kojoj je ruskog čelnika okrivio za rat u Ukrajini.

Patrijarh Filaret poglavar je Kijevske patrijaršije, ogranka Pravoslavne crkve koji se odvojio od Moskve 1992., nakon pada Sovjetskog Saveza i proglašenja nezavisnosti Ukrajine.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Njegova crkva, suparnica Moskovskoj patrijaršiji koja je usko povezana s Putinom, snažno podupire ukrajinsku državnost i napore kijevske vlade da porazi proruske separatiste u istočnoj Ukrajini.

"S velikim žaljenjem moram sada javno reći da se među vladarima ovoga svijeta pojavio novi Kain, ne po imenu već po djelima. Poput prvog bratoubojice Kaina, ova djela pokazuju da je gore spomenuti vladar pao pod utjecaj Sotone", rekao je Filaret.

VIDEO Zaplakao Vladimir Putin

On je optužio Putina da u Ukrajinu šalje trupe, oružje i plaćenike te širi laži putem ruskih medija o tome što se uistinu događa.

"Taj vladar cinično laže i tvrdi da njegova zemlja nije strana u sukobu u Ukrajini, iako je učinio sve da potpiri sukob i održi ga", dodaje patrijarh Filaret.

Izjava patrijarha naslovljena "Novi Kain" objavljena je tijekom prvog cijelodnevnog prekida vatre između ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika. Od izbijanja sukoba, na istoku Ukrajine poginulo je najmanje 2600 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene