Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crna Gora vodeća je u regiji po visini stranih ulaganja, izjavio je Miloš Jovanović, ravnatelj Agencije za promociju investicija iznoseći podatak da su u zadnjih osam godina ulaganja iznosila 5,5 milijarda eura.


"Ovih dana očekujemo dolazak tri kompanije iz Katara, Jordana i Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Kako je riječ o tvrtkama koje se bave turizmom, naftom i informacijskim tehnologijama, one imaju milijunske profite i odgovara im naša niska porezna stopa na profit od devet posto", rekao je Jovanović.

Vezani članci Migranti pokušali nasilno ući u američko veleposlanstvo u crnogorskom glavnom gradu (Foto: AFP) Migranti pokušali nasilno ući u američko veleposlanstvo u crnogorskom glavnom gradu Radnici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 "Pokazuju zube državi": Financial Times ovu je hrvatsku regiju proglasio mekom za ulagače

Prema podacima Monstata, državnog Zavoda za statistiku, strane investicije iznosile su u 2012. godini 436,5 milijuna, a u 2013. 485,3 milijuna.

Grabar-Kitarović: Želim obnoviti povjerenje Njemačke u Hrvatsku

U građevinske radove, odnosno izgradnju stanova za tržište, uloženo je samo u 2012., 247 milijuna eura, a godinu poslije 264 milijuna eura, što je rast od 11,2 posto.

Prema popisu stanovništva prije četiri godine u Crnoj Gori je bilo više od 316.000 stanova na 194.000 domaćinstava. To, prema riječima Jovanovića, najbolje ilustrira činjenicu da je najveći dio investicija završio u građevinarstvu.

Međutim, od tolikog broja stanova prazno je 58.000, što u novcu predstavlja tri milijarde eura mrtvog kapitala. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook