Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niski porezi

Susjed iz regije privukao ulaganja od 5,5 milijardi eura!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crna Gora vodeća je u regiji po visini stranih ulaganja, izjavio je Miloš Jovanović, ravnatelj Agencije za promociju investicija iznoseći podatak da su u zadnjih osam godina ulaganja iznosila 5,5 milijarda eura.

"Ovih dana očekujemo dolazak tri kompanije iz Katara, Jordana i Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Kako je riječ o tvrtkama koje se bave turizmom, naftom i informacijskim tehnologijama, one imaju milijunske profite i odgovara im naša niska porezna stopa na profit od devet posto", rekao je Jovanović.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

Prema podacima Monstata, državnog Zavoda za statistiku, strane investicije iznosile su u 2012. godini 436,5 milijuna, a u 2013. 485,3 milijuna.

Grabar-Kitarović: Želim obnoviti povjerenje Njemačke u Hrvatsku

U građevinske radove, odnosno izgradnju stanova za tržište, uloženo je samo u 2012., 247 milijuna eura, a godinu poslije 264 milijuna eura, što je rast od 11,2 posto.

Prema popisu stanovništva prije četiri godine u Crnoj Gori je bilo više od 316.000 stanova na 194.000 domaćinstava. To, prema riječima Jovanovića, najbolje ilustrira činjenicu da je najveći dio investicija završio u građevinarstvu.

Međutim, od tolikog broja stanova prazno je 58.000, što u novcu predstavlja tri milijarde eura mrtvog kapitala. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene