Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Cowen: EU mora pomoći u pronalasku rješenja za Ugovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija mora pomoći u nalaženju rješenja kako da se nastavi s procesom prihvaćanja Lisabonskog ugovora nakon što su irski glasači na referendumu odbacili taj dokument, rekao irski premijer Brian Cowen.

Europski čelnici su u svojim izjavama u subotu najavili da će nastaviti s procesom ratifikacije Lisabonskog ugovora unatoč njegova odbacivanja u Irskoj, jedinoj zemlji EU-a koja je tom pitanju sazvala referendum.

Pročitajte i ovo Meštrovićev paviljon Projekt Saše Randića Potpisan ugovor o obnovi Meštrovićeva paviljona u vrijednosti 20,6 milijuna eura Slika nije dostupna Mađarska prva ratificirala reformski ugovor EU-a

Očekuje se da će na kriznom sastanku u Bruxellesu idućeg tjedna Cowen naći pod pritiskom kolega iz EU-a na temu kako planira riješiti problem s Lisabonskim ugovorom, uključujući i opciju možebitnog drugog referenduma.

'Želim da Europa pokuša i pruži neka rješenja, a ne da samo sugerira kako je to samo irski problem', rekao je Cowen za javnu televiziju RTE u nedjelju. 'No, Irska se jest našla u položaju koji mora pokušati razriješiti'.

Cowen, koji je dužnost premijera preuzeo prošlog mjeseca, izjavio je kako 'pred nama nema očitog rješenja'.

'Kako stvari sada stoje, i ako neće biti promjena i novih političkih razvoja, i ako ne možemo iznijeti nikakva rješenja, onda se očito ne može nastaviti s tim ugovorom', rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene