Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obama izabrao Josepha Bidena za potpredsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokratski kandidat za Bijelu kuću Barack Obama objavio je u subotu kako je Josepha Bidena, senatora iz Delawarea, izabrao za svog potpredsjedničkog kandidata.

Biden (65), katolik koji potječe iz radničke obitelji, veteran je među američkim senatorima i ima veliko iskustvo u vanjskopolitičkim pitanjima. U Senatu je više od 30 godina. Trenutačno predsjeda njegovim Odborom za vanjsku politiku, a bio je i na čelu Odbora za pravosuđe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBRAČUN S KORUMPIRANIMA Ministarstvo pravosuđa SAD-a formiralo poseban odjel za progon ruskih oligarha: Plijenit će im jahte, avione, luksuzne stanove... Slika nije dostupna Proračunski plan za SAD Zastupnički dom prihvatio zakonske izmjene: Biden predlaže veće poreze za bogate Amerikance i velike kompanije

Obama je odluku objavio na svojoj internet stranici.Biden, koji ima reputaciju liberala i izvrsnog govornika, dosad je dvaput pokušao samostalno izboriti demokratsku predsjedničku nominaciju, ali se oba puta relativno rano povukao iz utrke.

Obamina odluka procurila je do medija nekoliko sati prije nego što su njegovi savjetnici planirali poslati mailove i SMS-ove o izabranom kandidatu. Nakon toga Obama je fotografijom Josepha Bidena potvrdio svoj izbor na službenoj internetskoj stranici kampanje.

Prema ocjenama analitičara, Biden je izabran zbog svoga iskustva u vanjskopolitičkim odnosima i pitanjima sigurnosti i obrane, koja se smatraju Obaminom slabijom točkom u odnosu na republikanskog kandidata Johna McCaina.

Demokratska stranka u ponedeljak će održati svoju konvenciju u Denveru gdje će i službeno biti potvrđena Obamina kandidatura za američkog predsjednika. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene