Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetila Seul

Clinton traži prekid provokacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton u srijedu je u Seulu pozvala Sjevernu Koreju da prekine 's provokacijama i politikom prijetnji'.

Clinton je istaknula da međunarodna zajednica mora odgovoriti na torpediranje južnokorejskog ratnog broda, koji je prema rezultatima međunarodne istrage potopila Sjeverna Koreja. Pozivamo Pjongjang da prekine s provokacijama i politikom prijetnji i sukoba prema svojim susjedima", kazala je Clinton na konferenciji za tisak nakon susreta s južnokorejskim predsjednikom Leeom Myung-Bakom.

Pročitajte i ovo Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) KRITIKE SVE GLASNIJE Davor Bernardić ima ideju kako smiriti tenzije - organizirat će team building za vodstvo SDP-a Slika nije dostupna UOČI OBLJETNICE OLUJE Vučić: "S hrvatskom predsjednicom razgovarat ću o određenim problemima"

Potapljanje južnokorejskog ratnog broda zahtijeva 'odlučan, ali odmjeren odgovor', dodala je ona, pozdravljajući 'snažan govor'predsjednika Leeja u ponedjeljak u kojem je najavio niz mjera protiv Sjevera, posebice ekonomskih.Stigavši u srijedu u Seul iz Pekinga, gdje je pokušala osigurati čvršći stav Kineza prema njihovim sjevernokorejskim saveznicima, šefica američke diplomacije također je kazala da SAD razmatra 'druge opcije oko utvrđivanja odgovornosti Sjeverne Koreje i njezinih čelnika', bez dodatnih detalja.

>> Clinton pojačala pritisak na Kinu za akciju protiv Sj. Koreje

Sjeverna Koreja je odlučila u utorak prekinuti odnose s Južnom kojoj je zaprijetila 'totalnim ratom' ako joj se nametnu nove sankcije. Pjongjang je također zaprijetio zatvaranjem dijela svoje granice s Jugom ako Seul nastavi sa širenjem dirigirane propagande protiv Sjevera, prema službenoj agenciji KCNA. U Pekingu je Clinton postigla da Kina, jedini ozbiljniji saveznik Pjongjanga, pristane 'surađivati' sa SAD-om oko nove korejske krize. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene