Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez proglasio se u ponedjeljak potpuno izliječenim od raka, tri mjeseca prije predsjedničkih izbora u zemlji.


Chavezu (57) dijagnosticiran je rak na području zdjelice sredinom prošle godine. Nakon operacije i zračenja na Kubi već se proglasio zdravim na kraju 2011., ali mu se bolest vratila već u veljači. Liječio se ponovo ove godine na Kubi i u domovini i na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak ponovo objavio potpuno izlječenje.

"Slobodan, slobodan, posve slobodan od raka", rekao je Chavez i najavio da u četvrtak kreće na ulice u predizbornu kampanju.

Vezani članci Slika nije dostupna Umro je Hugo Chavez! Politički vrh napada Ameriku: Otrovali su ga! Slika nije dostupna 'Chavez zbija šale i smije se!'

>> Chavez podnio kandidaturu za predsjedničke izbore

"Sada krećem u akciju. Naša ofenziva počinje! Chavez je ponovo na ulici, bolivarski uragan se vratio!", kazao je Chavez na konferenciji na kojoj je, po pisanju medija, prštao od energije.

Unatoč njegovu optimizmu, liječnici kažu da je nemoguće biti siguran da se netko izliječio od raka sve dok ne prođe nekoliko godina od zadnje pojave bolesti. (Hina)