Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chavez traži skidanje FARC-a s popisa terorističkih skupina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelski predsjednik Hugo Chavez zatražio je od zemalja Latinske Amerike i Europe da pobunjeničku organizaciju FARC uklone s popisa terorističkih skupina i da je ubuduće smatraju borbenom skupinom.

'Tražim od vlada na kontinentu i u Europi da FARC izbrišu s popisa međunarodnih terorističkih skupina jer popis ima samo jednu svrhu, a to je da Sjedinjene Države njime čine pritisak', rekao je Chavez u venezuelskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović posjet Zlataru Milanović: "Hrvatska je dno Europske unije, svaki dan se molimo za Bugarsku" Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti

Podnoseći izvješće za 2007., Hugo Chavez je ustvrdio da Kolumbijske revolucionarne oružane snage 'nije teroristička organizacija, već prava vojska koje ima mjesto u Kolumbiji'.

'Njih treba priznati, jer su to pobunjeničke snage s političkim
programom koji se ovdje poštuje', rekao je venezuelski predsjednik.

Chavez je bio među organizatorima operacije kojom su u suradnji s Kolumbijom i s Međunarodnim odborom Crvenoga križa u kolumbijskoj džungli oslobođene dvije kolumbijske taokinje Clara Rojas i Consuelo Gonzalez koje je FARC godinama držao.

FARC je najveća i najstarija latinoamerička gerilska skupina koja već desetljećima vodi rat protiv vlade u Kolumbiji, a financira se otmicama i trgovinom drogom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene