Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez zatražio je od zemalja Latinske Amerike i Europe da pobunjeničku organizaciju FARC uklone s popisa terorističkih skupina i da je ubuduće smatraju borbenom skupinom.


'Tražim od vlada na kontinentu i u Europi da FARC izbrišu s popisa međunarodnih terorističkih skupina jer popis ima samo jednu svrhu, a to je da Sjedinjene Države njime čine pritisak', rekao je Chavez u venezuelskom parlamentu.

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović Predsjednik Milanović objavio filmske plakate i kratko poručio: "Pa ti biraj" Slika nije dostupna 'Obavili ste izvanredan posao za ruski narod'

Podnoseći izvješće za 2007., Hugo Chavez je ustvrdio da Kolumbijske revolucionarne oružane snage 'nije teroristička organizacija, već prava vojska koje ima mjesto u Kolumbiji'.

'Njih treba priznati, jer su to pobunjeničke snage s političkim
programom koji se ovdje poštuje', rekao je venezuelski predsjednik.

Chavez je bio među organizatorima operacije kojom su u suradnji s Kolumbijom i s Međunarodnim odborom Crvenoga križa u kolumbijskoj džungli oslobođene dvije kolumbijske taokinje Clara Rojas i Consuelo Gonzalez koje je FARC godinama držao.

FARC je najveća i najstarija latinoamerička gerilska skupina koja već desetljećima vodi rat protiv vlade u Kolumbiji, a financira se otmicama i trgovinom drogom.