Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška željeznička nesreća

FOTO/VIDEO Frontalni sudar vlakova u Češkoj: Ima mrtvih, a deseci su ozlijeđeni

Sudar vlakova u Češkoj - 5
Sudar vlakova u Češkoj - 5 Foto: Afp
Teška željeznička nesreća dogodila se u Češkoj. Sudarila su se dva vlaka, ima mrtvih i ozlijeđenih.

U sudaru putničkog i teretnog vlaka u češkim Pardubicama u srijedu kasno navečer najmanje je četvero poginulih i na desetke ozlijeđenih, prenose češki mediji.

Navodi se kako se brzi vlak iz Praga za slovačke Košice, s oko 200 putnika, sudario s teretnim vlakom u Pardubicama, oko 100 kilometara istočno od češke prijestolnice.

Glasnogovornica lokalnih spasilačkih službi je za češku televiziju izjavila da su u sudaru navodno četiri osobe poginule, deseci su ozlijeđeni, a neki teško.

Prema Upravi željeznica, vlakovi su se sudarili na novom stajalištu Pardubice Centrum.

Sudar je prekinuo promet na koridoru prema Moravskoj, navodi se na web stranici čeških željeznica.

Prema objavljenim fotografijama i video snimkama, vlakovi su se sudarili frontalno, a najmanje je jedan vagon putničkog vlaka iskočio iz tračnica i djelomično se prevrnuo.

Ministar unutarnjih poslova Vit Rakušan i ministar prometa Martin Kupka odmah su krenilu na mjesto sudara dvaju vlakova, a tragediju je komentirao i premijer Petr Fiala.

Pročitajte i ovo Kreditna kartica Ima ih sve više i inovativniji su Lopovi glume i financijske inspektore: "Kopiraju čak cijela zaglavlja poruka, kopiraju potpise, rade lažne obrasce..."

"Sudar dvaju vlakova u Pardubicama velika je nesreća. Svi mislimo na žrtve i stradale. Izražavam iskrenu sućut svim preživjelima," poručio je Fiala na mreži X.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene