Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BOJI SE TERORISTIČKIH NAPADA

BOŽIĆNA PORUKA Predsjednik protiv primitka "muslimanskih migranata"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češki predsjednik Miloš Zeman ponovio je u božićnoj poruci emitiranoj u ponedjeljak kako odbija prihvatiti u Češkoj "muslimanske migrante" okomivši se i na vodstvo EU-a, po njemu "nemoćno i birokratsko".

"Primiti muslimanske migrante, teške za integraciju na našem teritoriju, značilo bi stvoriti kulturnu mješavinu koja bi pak mogla dovesti do eventualnih terorističkih napada", kazao je Zeman u poruci emitiranoj na više televizijskih postaja.

Pročitajte i ovo Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..."

"Gotovo nitko više danas ne sumnja u povezanost migracijskog vala s terorističkim napadima", dodao je Zeman, izabran na čelo države početkom 2013.

"Zato se protivim ideji kako bi bilo dobro primiti na naš teritorij u nadolazećim godinama oko 6200 migranata na tzv. dobrovoljnoj bazi, što je gotovo isto što i obvezna kvota", dodao je on.

Šef češke države izrazio se, naprotiv, pozitivno spram "pomoći migrantima u njihovoj zemlji podrijetla ili susjednim zemljama", kao i pomoći Italiji i Grčkoj, zemljama koje se "suočavaju s migracijskim valom". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene