Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eskalacija nasilja

Burundi: 36 mrtvih u napadu na bar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 36 osoba ubijeno u noći na ponedjeljak u napadu na bar u Gatumbi, pokraj Budžumbure, što znači novu eskalaciju nasilja prisutnog zadnjih mjeseci i prijetnju građanskog rata u Burundiju.

Danas je novinar agencije France Presse pobrojao 23 trupla u popularnom baru 'Kod prijatelja', gdje se tragedija dogodila. Guverner ruralne pokrajine Budžumbure, u kojoj je Gatumba, rekao je da je još 13 trupala u bolnicama glavnoga grada Budžumbure.

Raniji podatci govorili su o najmanje 24 ubijene osobe. Predsjednik Burundija Pierre Nkurunziza koji je oko podneva stigao na mjesto događaja, proglasio je trodnevnu žalost i obećao da će počinitelji 'pokolja' biti 'uhićeni i izvedeni pred sud'.

Napadi koje vlast pripisuje 'naoružanim bandama', a stanovnici novom pobunjeničkom pokretu, proširili su se zadnjih mjeseci diljem Burundija, malene istočnoafričke zemlje.

To nasilje - sukobi policije i naoružanih skupina, likvidacije - prijete nastavkom sukoba većih razmjera u Burundiju. Od 1993. do 2006. u dugom civilnom ratu poginulo je gotovo 300.000 ljudi. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Burundi Propao državni udar: 'Nadam se da nas neće ubiti' Slika nije dostupna Ispraćaj Lukrecije Mamić Ubijena časna sestra pokopana na splitskom groblju Lovrincu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene