Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bojko Borisov nije se pojavio na sastanku nacionalnog vijeća za sigurnost, već je umjesto toga smješten u bolnicu zbog arterijske hipertenzije.


Bugarski premijer Bojko Borisov, koji je pod pritiskom ulice 20. veljače dao ostavku, hospitaliziran je u ponedjeljak poslijepodne zbog arterijske hipertenzije, rekao je u utorak direktor bolnice Lozenetz u Sofiji.

Vezani članci Slika nije dostupna PADA BUGARSKA VLADA Premijer Bojko Borisov podnio ostavku Slika nije dostupna Raspušten parlament u Bugarskoj, izbori 12. svibnja

Borisov (53) je u ponedjeljak poslijepodne primljen u bolnicu koja se brine za članove vlade i visoke dužnosnike, nakon što je tijekom jutra odbio zahtjev predsjednika Rosena Plevnijeva da sastavi novu vladu. Ostavku je dao 20. veljače pod pritiskom ulice i svakodnevnih prosvjeda protiv siromaštva diljem zemlje.

>> Nevjerojatna biografija bugarskog Batmana koji se uplašio naroda!

Liječnici su precizirali da je njegov tlak u trenutku hospitalizacije iznosio 190/110. Direktor bolnice je rekao da "tlak drže pod kontrolom uz pomoć lijekova". Borisov mora ostati u bolnici dan ili dva pod nadzorom.

Mediji su otkrili da je premijer hospitaliziran kada u utorak nije došao na sastanak nacionalnog vijeća za sigurnost. Vijeće se sastalo s predsjednikom Rosenom Plevnijevim i ministrima, čelnicima parlamentarnih stranaka i dužnosnicima službi sigurnosti kako bi dogovorili mjere održavanja socijalne stabilnosti.

Parlamentarne stranke odbijaju sastaviti novu vladu, a prijevremeni izbori bi se trebali održati na proljeće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook