Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Broj sirijskih izbjeglica premašio četiri milijuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj sirijskih izbjeglica premašuje četiri milijuna, s tim da je milijun izbjeglica zabilježeno samo zadnjih mjeseci, objavilo je u četvrtak Visoko povjerenstvo UN-a za izbjeglice.

Broj izbjeglica zbog sukoba koji je počeo 2011. porastao je za milijun tijekom zadnjih deset mjeseci, priopćio je UNHCR. "To je najveći broj izbjeglica zbog jednog sukoba u cijeloj generaciji", ističe visoki povjerenik Antonio Guterres.

Pročitajte i ovo Ilustracija stručnjak upozorava Nisu svi svjesni onoga što je na kocki: "Ako Ukrajina izgubi, milijuni izbjeglica stižu u Europu" Slika nije dostupna La vita è bella Video zbog kojeg ćete pustiti suzu: Djevojčica koju je otac učio da se smije dok oko njih padaju bombe sada je na sigurnom

"Radi se o populaciji kojoj treba podrška svijeta a živi u uvjetima krajnje nesigurnosti i tone sve više u siromaštvo", ističe Guterres.

FBI: Preko 200 Amerikanaca otišlo ili pokušalo otići u Siriju

Većina izbjeglica nalazi se u zemljama koje graniče sa Sirijom i dosežu brojku od 4.013.000 osoba, prema najnovijim podacima koje je iznijela Turska koja ih je primila gotovo polovicu (1,8 milijuna).

UNHCR trenutno računa sa 4,27 milijuna izbjeglica do kraja godine čemu se dodaje oko 7,6 milijuna osoba raseljenih unutar Sirije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene