Anthony Loyd (Foto: AFP)
Anthony Loyd (Foto: AFP)

Novinar britanskog Tiimesa Anthony Loyd prepoznao je svojeg mučitelja na najnovijem videu iz Sirije i šokirao se - on je sada na strani koju podupire Zapad.


Svojeg otmičara i mučitelja Anthony Loyd je primijetio na snimci koja je objavljena na Facebooku. Prema njegovim riječima, vidi se grupa pobunjenika s puškama kako slave pobjedu nedaleko od grada Raija, na granici s Turskom.

Pažnju novinara privuklo je lice novog saveznika Amerike u borbi protiv Islamske države, njemu dobro poznato lice koje neće zaboraviti dok je živ. Anthony Loyd kidnapiran je 2014. godine na putu iz Alepa u Tursku.


'To je bilo lice čovjeka kojeg sam posljednji put vidio u svibnju 2014. godine kada je dva puta pucao u mene, u moju lijevi gležanj, dok su mi ruke bile vezane. Pucao je u mene pred promatračima, nakon što me divljački premlatio i nazvao CIA-inim špijunom. A sada čini se on radi za njih', ispričao je reporter koji zna i ime svojeg mučitelja - Hakim Abu Jamal.

Washington nije odgovorio na upit Timesa kako je poznati otmičar, povezan s ekstremistima, uspio proći provjere, piše Daily Mail.