Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnje norveške policije

Breivik se u Liberiji sastao s Miloradom Ulemekom Legijom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužitelji su jutros pokušali doznati zašto je Breivik u proljeće 2002. bio u Liberiji.

Anders Behring Breivik, kojem se od ponedjeljka sudi u Norveškoj za pokolj 77 ljudi prošlog ljeta, u srijedu nije htio otkriti informacije o mogućim kontaktima s drugim ekstremistima i osnivanju mreže militantnih nacionalista Vitezovi templari.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Noa Milivojev Traje suđenje Cure detalji optužnice: Monstruozni ubojica tiktokerice njezinoj majci slao poruke nakon što joj je udavio kćer i izrezao je na komade

Tužitelji su jutros pokušali doznati zašto je Breivik u proljeće 2002. bio u Liberiji. Breivik je odbio dati bilo kakve detalje o tom putovanju jer, kaže, ne želi da kaže bilo što što bi dovelo do uhićenja drugih osoba, piše The Guardian.

Ipak, u razgovoru s policijom, koji je zabilježen na 1.100 stranica, Breivik je već spominjao svoje putovanje u Liberiju gdje se, tvrdi, sastao s srpskim zločincem.

>> Sjećanje na 8. travnja 1992.: Kako je u Zvorniku ubijao Legija

Iako Brevik ne želi otkriti njegov identitet, norveška policija vjeruje da se radi o Miloradu Ulemeku Legiji, piše The Guardian. Policija nije sigurna jesu li se doista susreli , kao što Brevik tvrdi, a Ulemekov odvjetnik kaže da to nije istina.

>> Anders Breivik: 'Učinio bih to ponovno'

U svom manifestu od 1.500 stranica, objavljenom na dan napada 22. srpnja 2011., 33-godišnji desničarski ekstremist je potvrdio da je član tajne organizacije Vitezovi templari koju je osnovao 2002. u Londonu s još troje istomišljenika. Kazao je da je 2001. godine 'slučajno' stupio u kontakt s jednom stranom osobom i da je tada dogovoreno osnivanje Vitezova templara. (D.B./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene