Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko 300 nestalih

Brazil: Nastavlja se potraga za stradalima nakon puknuća brane i nove uzbune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasilačke ekipe su u nedjelju nastavile potragu za stotinama nestalih u katastrofi u Brumadinhu, na jugoistoku Brazila, gdje je traumatizirane stanovnike probudio zvuk sirena koje su oglašavale opasnost od puknuća druge brane u rudniku, ali je uzbuna poslije ukinuta.

"Više nema opasnosti od puknuća", rekao je potpukovnik Flavio Godinho iz civilne zaštite zadužene za organiziranje spašavanja u državi Minas Gerais, gdje se tragedija dogodila.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Danka Ilić potraga bez rezultata Majka ubojice malene Danke odbila svjedočiti! Doznaje se što dalje čeka njezina sina i drugog osumnjičenog

"Potraga se nastavlja iz zraka pomoću helikoptera i na tlu pomoću pasa", dodao je.

"Sve dok ne izvučemo posljednje truplo nadamo se da ćemo pronaći preživjele, premda smo svjesni da će to s vremenom biti sve teže", rekao je glasnogovornik vatrogasne službe.

Po posljednjem službenom izvješću u nesreći je 37 osoba poginulo a 287 je nestalo. Sto devedeset dvije osobe su izvučene iz blatne bujice koja je u petak provalila iz brane kompanije Vale.

Brana je zadržavala otpadni mulj iz rudnika željezne rude Vale u brazilskoj državi Minas Geraisu.

Incident se dogodio u petak poslije podne u Brumadinhu, općini s 39.000 stanovnika, 60 km jugozapadno od Belo Horizontea, glavnog grada Minas Geraisa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene