Spasilačke ekipe su u nedjelju nastavile potragu za stotinama nestalih u katastrofi u Brumadinhu, na jugoistoku Brazila, gdje je traumatizirane stanovnike probudio zvuk sirena koje su oglašavale opasnost od puknuća druge brane u rudniku, ali je uzbuna poslije ukinuta.


"Više nema opasnosti od puknuća", rekao je potpukovnik Flavio Godinho iz civilne zaštite zadužene za organiziranje spašavanja u državi Minas Gerais, gdje se tragedija dogodila.

Vezani članci Fail Situacija je eskalirala u rekordnom roku, a sve je počelo sitnom nezgodom Selfi (Foto: Screenshot/YouTube) Majka priroda ne mari za pokušaje seksi selfija, ali ima dobar smisao za humor

"Potraga se nastavlja iz zraka pomoću helikoptera i na tlu pomoću pasa", dodao je.

"Sve dok ne izvučemo posljednje truplo nadamo se da ćemo pronaći preživjele, premda smo svjesni da će to s vremenom biti sve teže", rekao je glasnogovornik vatrogasne službe.

Po posljednjem službenom izvješću u nesreći je 37 osoba poginulo a 287 je nestalo. Sto devedeset dvije osobe su izvučene iz blatne bujice koja je u petak provalila iz brane kompanije Vale.

Brana je zadržavala otpadni mulj iz rudnika željezne rude Vale u brazilskoj državi Minas Geraisu.

Incident se dogodio u petak poslije podne u Brumadinhu, općini s 39.000 stanovnika, 60 km jugozapadno od Belo Horizontea, glavnog grada Minas Geraisa. (Hina)