Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već se ispričao

Branitelji Matiću: Ispričaj se zbog uvrede Bozaniću ili odstupi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podrugljiva usporedba kardinala Josipa Bozanića s pokojnim srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem, koju je izrekao ministar branitelja Predrag Matić, razljutila je dio branitelja.

'Tobožnji Matićev 'ironični osvrt' u biti je skandalozan i nezapamćen u demokratskoj Hrvatskoj. Zbog svega toga, ne samo da smo zaprepašteni i da najoštrije osuđujemo takvu neodgovorne izjave, nego i podsjećamo ministra Matića, da se sličnosti s 'antibirokratskim' ponašanjem, danas može prepoznati jedino u djelovanju nekih njegovih kolega iz Vlade – a nikako u djelovanju crkvenih velikodostojnika', piše Dilber u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Podsjetimo, Matić je uoči posljednje sjednice Vlade izjavio: 'Predlažem da signal s oltara kardinala Bozanića bude: 'Ne čujem dobro, ne čujem dobro' što je bila jasna aluzija na poznati govor Slobodana Miloševića održanog na Kosovu nakon kojeg su i počeli ratovi u bivšoj Jugoslaviji.

>> HSS uz Crkvu, traži ostavke: 'Ministar Matić je dokaz da je ova Vlada dno dna'

Dilber se stoga pita što se ministru Matiću dogodilo da je napravio takvu uvrjedljivu i neprimjerenu aluziju.

'Ako već i ima takav, 'revolucionarni' animozitet prema hrvatskim biskupima, kako to da nije vodio računa da će nas velika većina branitelja biti opravdano povrijeđeni tom neprimjerenom i bezobraznom aluzijom. Ili, ako se on već prema Oltaru odnosi bez imalo poštovanja, kako nije pomislio da je za većinu branitelja oltar - Sveto mjesto. I da ničim nismo zaslužili da naš resorni ministar, čije je posao skrbiti o braniteljima – na tako ružan način, vrijeđa sve nas', nastavlja dodajući kako je Matić svojim riječima uvrijedio sve vjernike.

Stoga pozivaju ministra Matića da odmah javno prizna svoju nepromišljenost i ispriča se svima koje je grubo povrijedio.
'Ako to nakon svega, nije u stanju napraviti– onda uistinu nije ni dostojan obnašati dužnost ministra hrvatskih branitelja', zaključuje Dilber.

Ministar Predrag Matić se već ispričao

Branitelji, čini se, nisu čuli kako se ministar već ispričao gostujući na Radiju 101. 'Svakako se ispričavam zbog takvih grubih riječi. Međutim, na neke grubosti ne mogu ostati miran i hladan. Nakon što sam se borio u Vukovaru, nakon što sam proveo 9 mjeseci u 3 srpska logora, nakon što sam 10 godina bio pripadnik hrvatske vojske - da me netko nazove nacistom - je li to primjereno? Više se može oprostiti meni, malom čovjeku s ulice, provincijalcu koji je došao iz malog mjesta nego najvišem crkvenom vrhu. Moja reakcija je neprimjerena i žao mi je zbog toga, međutim, odgovoriti na tako grube riječi može se samo na taj način', rekao je ministar Matić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene