Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U funkciji

BP: Kupola ponovno skuplja naftu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kupola za crpljenje nafte ponovno je u funkciji.

Kupola za skupljanje nafte koju je BP uklonio zbog nezgode s robotom, ponovno prikuplja naftu u Meksičkom zaljevu. 'Kupola je uspješno ponovno postavljena u 18.30 sati po lokalnom vremenu te skuplja naftu i plin, stoji u izjavi BP-a, javljaju američki mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Eksplozija naftne platforme Godišnjica katastrofe: 'Bila je to najgora godina našeg života' Slika nije dostupna Robotizirane ronilice postavile Postavljena kupola iznad bušotine, ali nafta i dalje curi

Prije toga, nekontrolirano je na iz bušotine nafta curila deset sati. Podsjetimo, nakon udarca podvodnog robota u sustav za ventiliranje, BP je bio prisiljen ukloniti kupolu koja je dnevno prikupljala oko 3,8 milijuna litara nafte, približno polovicu količine koja svakodnevno istječe u more od 20. travnja, kada je eksplodirala i potonula naftna platforma Deepwater Horizon.

>> BP uklonio kupolu s bušotine, sva nafta istječe u Meksički zaljev

Prije problema s kupolom, sustav je prikupio oko 2,6 milijuna litara nafte u posljednja 24 sata, od čega je 1,65 milijuna litara spaljeno na površini, objavio je BP. Trenutačno najgore procjene govore da dnevno u zaljev istječe oko 9,45 milijuna litara nafte na dan.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene