Nakon što je Evo Morales dao ostavku i otišao u Meksiko bolivijski Senat prihvatio je u subotu nacrt zakona o organizaciji novih predsjedničkih i parlamentarnih izbora koji brani bivšem predsjedniku da se ponovno kandidira.

Galerija


Bolivijski Senat prihvatio je u subotu nacrt zakona o organizaciji novih predsjedničkih i parlamentarnih izbora kojima se želi okončati nestabilnost koja potresa zemlju od izbora 20. listopada na kojima je pobijedio Evo Morales te potom pod pritiskom zbog nepravilnosti dao ostavku.

Tekst dokumenta koji je prihvaćen jednoglasno brani bivšem predsjedniku koji je u egzilu u Meksiku da se kandidira na izborima.

Senatorica Jeanine Anez (Foto: AFP) Senatorica Jeanine Anez proglasila samu sebe privremenom predsjednicom Bolivije

Evo Morales stigao u Meksiko (Foto: AFP) Evo Morales stigao u Meksiko: "Borba se nastavlja, svi narodi imaju pravo na slobodu"

Nakon izglasavanja u Senatu, koje je izravno prenošeno na televiziji, nacrt zakona treba još biti potvrđen u donjem domu, a zatim ga treba potvrditi privremena predsjednica Jeanine Añez.

Bivši predsjednik Morales nakon izbora 20. listopada proglasio se pobjednikom, ali je oporba upozoravala na prijevaru.

Nakon nekoliko tjedana prosvjeda u kojima su poginule 32 osobe predsjednik je objavio da podnosi ostavku 10. studenoga. (Hina)