Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

žele okončati nestabilnost

Bolivija donijela novi zakon o izborima koji brani Moralesu da se ponovno kandidira

Evo Morales (Foto: AFP)
Evo Morales (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Evo Morales (Foto: AFP Photo/Venezuelian Presidency) Evo Morales (Foto: AFP Photo/Venezuelian Presidency) Foto: AFP Photo/Venezuelian Presidency Evo Morales (Foto: AFP) Evo Morales (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Evo Morales (Foto: AFP) Galerija 1/3 >>
Nakon što je Evo Morales dao ostavku i otišao u Meksiko bolivijski Senat prihvatio je u subotu nacrt zakona o organizaciji novih predsjedničkih i parlamentarnih izbora koji brani bivšem predsjedniku da se ponovno kandidira.

Bolivijski Senat prihvatio je u subotu nacrt zakona o organizaciji novih predsjedničkih i parlamentarnih izbora kojima se želi okončati nestabilnost koja potresa zemlju od izbora 20. listopada na kojima je pobijedio Evo Morales te potom pod pritiskom zbog nepravilnosti dao ostavku.

Tekst dokumenta koji je prihvaćen jednoglasno brani bivšem predsjedniku koji je u egzilu u Meksiku da se kandidira na izborima.

Pročitajte i ovo Evo Morales (Foto: AFP Photo/Venezuelian Presidency) bez kvoruma Senatorica Jeanine Anez proglasila samu sebe privremenom predsjednicom Bolivije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dobio azil Evo Morales stigao u Meksiko: "Borba se nastavlja, svi narodi imaju pravo na slobodu"

Nakon izglasavanja u Senatu, koje je izravno prenošeno na televiziji, nacrt zakona treba još biti potvrđen u donjem domu, a zatim ga treba potvrditi privremena predsjednica Jeanine Añez.

Bivši predsjednik Morales nakon izbora 20. listopada proglasio se pobjednikom, ali je oporba upozoravala na prijevaru.

Nakon nekoliko tjedana prosvjeda u kojima su poginule 32 osobe predsjednik je objavio da podnosi ostavku 10. studenoga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene