Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski premijer Tony Blair u posjetu Pakistanu i predsjednik Pervez Musharraf, nezaobilazni saveznik Zapada u antiterorističkoj borbi, potvrdili su u nedjelju u Lahoreu želju za jačanjem suradnje protiv ekstremizma.


U zajedničkom priopćenju objavljenom po završetku susreta, dvojica čelnika istaknuli su da ta borba zahtijeva da njihove zemlje porade "sve više na uskoj suradnji u nadolazećim godinama".

Vezani članci Slika nije dostupna NOVA PUTINOVA DIREKTIVA Rusija uspostavlja sedam zapovjedništava na obali Slika nije dostupna Što se dogodilo s njezinim licem?! Ovo izgleda bolno...

U okviru te suradnje, Blair je najavio udvostručenu britansku pomoć Pakistanu u sljedeće tri godine, koja će porasti s 236 na 480 milijuna funti (708 milijuna eura). Velik dio novca uložit će se u obrazovanje kako bi se smanjio utjecaj islamističkih škola, kazao je novinarima Blairov glasnogovornik.

Ta pojačana suradnja uključit će i širenje informacija na razini ministara unutarnjih poslova i obavještajnih službi.

Blair i Musharraf su se obvezali i na borbu protiv trgovine drogom, ilegalne imigracije i organiziranog kriminala.

Tijekom posjeta, trećeg Pakistanu nakon napada od 11. rujna 2001. u SAD-u, Blair bi se trebao susresti s kolegom Shaukatom Azizom i muslimanskim vjerodostojnicima.