Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blair i Musharraf obvezali se na jačanje antiterorizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Tony Blair u posjetu Pakistanu i predsjednik Pervez Musharraf, nezaobilazni saveznik Zapada u antiterorističkoj borbi, potvrdili su u nedjelju u Lahoreu želju za jačanjem suradnje protiv ekstremizma.

U zajedničkom priopćenju objavljenom po završetku susreta, dvojica čelnika istaknuli su da ta borba zahtijeva da njihove zemlje porade "sve više na uskoj suradnji u nadolazećim godinama".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protiv terorizma NOVA PUTINOVA DIREKTIVA Rusija uspostavlja sedam zapovjedništava na obali Slika nije dostupna Stav nobelovca Nadbiskup Tutu: Blairu i Bushu treba suditi za Irak

U okviru te suradnje, Blair je najavio udvostručenu britansku pomoć Pakistanu u sljedeće tri godine, koja će porasti s 236 na 480 milijuna funti (708 milijuna eura). Velik dio novca uložit će se u obrazovanje kako bi se smanjio utjecaj islamističkih škola, kazao je novinarima Blairov glasnogovornik.

Ta pojačana suradnja uključit će i širenje informacija na razini ministara unutarnjih poslova i obavještajnih službi.

Blair i Musharraf su se obvezali i na borbu protiv trgovine drogom, ilegalne imigracije i organiziranog kriminala.

Tijekom posjeta, trećeg Pakistanu nakon napada od 11. rujna 2001. u SAD-u, Blair bi se trebao susresti s kolegom Shaukatom Azizom i muslimanskim vjerodostojnicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene