Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Michael Flynn

Bivši Trumpov savjetnik priznao da je lagao o umiješanosti Rusije u izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši Trumpov savjetnik Michael Flynn optužen je za davanje lažnih izjava FBI-ju.

Michael Flynn, bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Donalda Trumpa, optužen je davanje lažnih izjava FBI-ju u siječnju, vezano uz upletenost Rusije u američke izbore.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjendički izbori Biden podbadao Trumpa: "Natječem se protiv šestogodišnjaka" Donald Trump On poriče krivnju Počinje suđenje Donaldu Trumpu zbog novca koji je dao pornoglumici: Navodno joj za šutnju platio 130.000 dolara

Flynn danas se pojavio na sudu u Washingtonu. Kako javlja CNN, Michael Flynn priznao je krivnju za optužbe koje su mu stavljene na teret.

Optužen je za „svjesno davanje lažnih izjava“, javlja BBC News.

Priznanje krivnje bivšeg američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynn da je dao lažan iskaz FBI-ju odnosi se samo na njega osobno, objavila je u petak Bijela kuća.

"Ništa u vezi priznanja krivnje ili optužbi ne tereti nikoga drugoga osim Flynna", rekao je Ty Cobb, odvjetnik Bijele kuće.

"Lažni iskazi o kojima je riječ odražavaju lažne izjave koje je dao dužnosnicima Bijele kuće što je rezultiralo njegovom ostavkom u veljači ove godine", rekao je, dodajući da njegovo priznanje krivnje "otvara put za brzo i logično zaključenje" istrage ureda posebnog tužitelja o ulozi Rusije u američkim predsjednikom izborima 2016. i mogućem dosluhu Trumpove kampanje.

Flynn, umirovljeni general koji je smijenjen s dužnosti u Bijeloj kući u veljači nakon što je otkriveno da nije rekao potpredsjedniku Mikeu Penceu o svojim kontaktima s ruskim veleposlanikom, središnja je osoba u saveznoj istrazi o utjecaju Rusije na američke predsjedničke izbore 2016. i mogućem dosluhu s Trumpovom kampanjom, koju vodi posebni istražitelj Robert Mueller.

Njegov ured optužio ga je u dokumentima predanim washingtonskom sudu da je lagao FBI-ju 24. siječnja.

Flynn je istražiteljima FBI-ja lagao da u prosincu 2016. nije zatražio od ruskog veleposlanika pri SAD-u da se suzdrži od eskalacije situacije nakon što je Washington nametnuo sankcije Moskvi, tvrdi Mueller.

Sankcije je nametnuo odlazeći predsjednik Barack Obama.

Flynn je također lagao da se ne sjeća da mu je ruski veleposlanik rekao da je Moskva odlučila biti umjerena u svojem odgovoru na američke sankcije zbog njegovog zahtjeva, navodi se u dokumentima objavljenima u petak.

Dokumenti, koji nose datum 30. studenoga, također navode da je Flynn lagao da ranije u prosincu nije zatražio od ruskog veleposlanika da odgodi glasanje ili glasa protiv jedne rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a te da veleposlanik nikada nije prenio ruski odgovor na to. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene