Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši svjetski prvak u kriketu Imran Khan, žestoki protivnik pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa, počeo je štrajkati glađu u zatvoru u kojemu je zatočen od srijede, jer je pozivao na prosvjede protiv uvođenja izvanrednog stanja.


"Imran Khan počeo je štrajk glađu na neodređeno vrijeme", kazao je Saifullah Niazi, glasnogovornik omanje političke stranke koje je Khan osnivač i predsjednik.

Vezani članci Mama pokrenula lavinu o gladnoj djeci u školi Mama koja je pokrenula lavinu u priči o gladnoj djeci u školi: ''Otrčala sam u sobu i plakala. Nisam joj mogla objasniti..." OŠ Draganići Slučaj koji je šokirao mnoge: "Kod nas nema gladne djece! Bili smo primorani potaknuti roditelje da podmire obvezu"

Khan (55) traži ukidanje izvanrednog stanja koje je 3. studenog uveo general Musharraf i koje je na snazi unatoč parlamentarnim izborima planiranim za početak siječnja, podsjeća Niazi.

Khan koji je u srijedu uhićen na jednom skupu na sveučilištu u
Lahoreu, gdje se ponovo pojavio pošto se skrivao deset dana, sutradan je optužen za poticanje oružane pobune i pritvoren je jer je pozivao na prosvjede protiv izvanrednog stanja.

Od početka uvođenja izvanrednog stanja žestoko je kritizirao generala Musharrafa kojeg zove "vojni diktator" i za kojega traži smrtnu kaznu.

Khan je bivši kapetan proslavljene kriketske momčadi koja je
pobijedila na Svjetskom kupu 1992.