Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivši svjetski prvak u kriketu štrajka glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši svjetski prvak u kriketu Imran Khan, žestoki protivnik pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa, počeo je štrajkati glađu u zatvoru u kojemu je zatočen od srijede, jer je pozivao na prosvjede protiv uvođenja izvanrednog stanja.

"Imran Khan počeo je štrajk glađu na neodređeno vrijeme", kazao je Saifullah Niazi, glasnogovornik omanje političke stranke koje je Khan osnivač i predsjednik.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li kako ekstremni vremenski uvjeti utječu na opskrbu hranom? Odgovore donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija premalen da dosegne policu Majka dječaka koji je umro uz očevo tijelo: "Ne mogu prestati zamišljati kako umire od gladi i pokušava dohvatiti hranu. Ne mogu to podnijeti"

Khan (55) traži ukidanje izvanrednog stanja koje je 3. studenog uveo general Musharraf i koje je na snazi unatoč parlamentarnim izborima planiranim za početak siječnja, podsjeća Niazi.

Khan koji je u srijedu uhićen na jednom skupu na sveučilištu u
Lahoreu, gdje se ponovo pojavio pošto se skrivao deset dana, sutradan je optužen za poticanje oružane pobune i pritvoren je jer je pozivao na prosvjede protiv izvanrednog stanja.

Od početka uvođenja izvanrednog stanja žestoko je kritizirao generala Musharrafa kojeg zove "vojni diktator" i za kojega traži smrtnu kaznu.

Khan je bivši kapetan proslavljene kriketske momčadi koja je
pobijedila na Svjetskom kupu 1992.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene