Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donacije Ukrajini

Medvedev ponovno poslao jezivu poruku, ovaj put zbog borbenih zrakoplova: "Ne igrajte se u pješčaniku, djeco"

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev Foto: Afp
Bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev komentirao je odluku o donaciji borbenih zrakoplova F-16 Ukrajini.

Zapadne zemlje donijele su jednu od najvažnijih odluka u godinu i pol rata u Ukrajini. Zemlji izloženoj ruskoj agresiji bit će poslan čak 61 borbeni lovac američke proizvodnje F-16. Nijedan, međutim, neće sudjelovati u ovogodišnjoj ukrajinskoj kontraofenzivi, a dostava će se rastegnuti na čak tri godine.

Rusija je u ponedjeljak osudila odluku Danske i Nizozemske da doniraju Ukrajini borbene zrakoplove F-16, upozorivši da će to dovesti do eskalacije sukoba.

Danska i Nizozemska ranije u nedjelju su objavile da će dati Ukrajini zrakoplove F-16. Prvih šest zrakoplova bit će isporučeno oko Nove godine.

O svemu se oglasio zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti i bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev. 

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Uvjeti i sigurnost Ministar Grlić Radman nakon posjeta navijačima u zatvoru: "Bilo je dirljivo. Djelovali su zbunjeno, nisu ni svjesni situacije"

"'Ovo je dobar dan za Ukrajinu i stoga dobar dan za Europu', izjavila je ministrica vanjskih poslova Annalena Burbock o odluci o isporuci aviona F-16 braći Bandera njemačkih nacista. Oh, ne igrajte se aviona u pješčaniku, djeco. Bez obzira na to što jedan od sljedećih takvih 'dobrih dana' za Europu postaje njezin posljednji dan", napisao je Medvedev na Telegramu. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene