Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna je mina eksplodirala na području Brčko Distrikta kao posljedica poplava.


U tome incidentu nitko nije ozlijeđen, izvijestio je u srijedu Centar za uklanjanje mina u BiH (BHMAC).

Vezani članci Zdravko Mamić Određeno kada se Zdravko Mamić mora javiti u Remetinec. Ako se ne pojavi, za njim će biti raspisana tjeralica i europski uhidbeni nalog Polivalentna raketa Policija objavila snimku uništenja pronađene rakete: Nije bila sigurna za transport i skladištenje

Prema izvješću Centra, nabujale rijeke su pomakle minsko polje zbog čega je došlo do eksplozije jedne mine.

Iz Centra su pozvali građane da improviziranim oznakama obilježe mjesta minskih sredstava, da ih ne diraju i obavijeste civilne zaštite, policiju, pripadnike Oružanih snaga BiH ili timove BHMAC-a, navodi se u priopćenju Centra za uklanjanje mina u BiH.

VIDEO Zastrašujuće snimke: Kuće i dalje nestaju u sekundama

Svi timovi BHMAC-a su u gradovima i općinama gdje se voda povukla, kako bi utvrdili pomicanje granica miniranih područja.

Zajedno s posebnim timom Belgijske vojne akademije tijekom dana će se bespilotnom letjelicom snimiti područje Maglaja i Doboja da bi se utvrdilo pomicanje posijanih mina kao posljedice poplava i klizišta.

Iz BHMAC-a su izvijestili kako su od mina najugroženija područja Bosanske Posavine, Tuzlanska županije, područje Doboja, Maglaja, Olova i Unsko sanske-županije, koje su i najviše pogođeni poplavama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook