Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Četiri osobe iz BiH pod istragom su zbog sumnje za sudjelovanje u seksualnoj eksploataciji djece, a njihove najmlađe žrtve imale su tek dvije godine, potvrdilo je u petak Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske.


Kako je priopćeno iz sjedišta tog MUP-a u Banjoj Luci, uhićeni su osumnjičeni s područja Prijedora, Doboja, Srebrenice i Milića, a nakon kaznene obrade koja je okončana 19. listopada privremeno su pušteni na slobodu.

Do sada je utvrđeno kako su oni posjećivali internetske stranice koje su sadržavale materijale s dječjom pornografijom, preuzimali fotografije i video snimke, a potom su koristeći društvene mreže i aplikacije za komunikaciju u više navrata dijelili, odnosno primali takve materijale.

Pritom su koristili društvene mreže Facebook, Instagram, Snapchat, Discord, Kik i Telegram.

"Uzrast žrtava čiji se fotografski i video materijal koristio za izvršenje ovog kaznenog djela je od dvije do 12 godina", navela je policija.

Ilustracija Uhićeni internetski ljubavnici: Angažirali zgodnog glumca za videopozive s usamljenim ženama, zavodili ih i uzimali im novac

Tijekom pretrage objekata koje su koristili osumnjičeni oduzeti su računala, tableti, mobilni telefoni, USB stikovi, memorijske kartice, SIM kartice i ostali uređaji za čuvanje digitalnih podataka na kojima se nalaze fotografije i video snimke sa sadržajima seksualne eksploatacije djece.

Dražen Rastović, voditelj PNUSKOK-ove Službe kriminaliteta droga Šef Službe kriminaliteta droga o nizu policijskih akcija: "Suočeni smo s hiperprodukcijom proizvodnje svih vrsta droga." Otkrio i što se najviše troši

Kako navodi policija, sada slijede daljnje analize prikupljenih podataka te razmjena informacija s policijskim agencijama u zemlji i inozemstvu kako bi tužiteljstvu bile proslijeđene cjelovite kaznene prijave.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju