Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Govor pred obavještajcima

Biden optužio Rusiju da želi utjecati na američke izbore 2022., oštro napao i samog Putina: "On ima nuklearno oružje, izvore nafte i ništa više"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik u utorak je predbacio Rusiji da širenjem dezinformacija želi utjecati na parlamentarne izbore koji će se 2022. održati u Sjedinjenim Državama, u govoru pred obavještajnim službama.

"Pogledajte što Rusija već radi s izborima 2022. i dezinformiranjem. To je očito kršenje našeg suvereniteta", rekao je u prigodi posjeta Glavnom uredu za nacionalno obavješćivanje blizu Washingtona, smjerajući na informacije koje svakodnevno prima o tome.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Predsjednički izbori u Rusiji Predsjednički izbori FOTO Posljednji je dan izbora u Rusiji, održavaju se i na okupiranim ukrajinskim teritorijima: Oporba pozvala ljude na prosvjed, strahuje se od uhićenja

Američki predsjednik ujedno je napao ruskog kolegu Vladimira Putina.

Ruski predsjednik "ima velik problem, on vodi gospodarstvo koje ima nuklearno oružje, izvore nafte i ništa više", rekao je Joe Biden te dodao: "Mislim da je zbog toga još opasniji."

Američki predsjednik izrazio je i zabrinutost zbog sve češćih računalnih napada pomoću ransomwarea, računalnog programa koji korisniku blokira pristup računalu i od njega traži plaćanje otkupnine, najčešće u bitcoinima, u zamjenu za ključ kojim ćete vratiti pristup podatcima.

"Nađemo li se u ratu, u pravom oružanom ratu s nekom velesilom, bit će to zbog hakerskog napada", istaknuo je.

U jesen 2022. u SAD-u se trebaju održati takozvani izbori na sredini mandata, na kojima će se obnoviti mjesta u Zastupničkom domu i trećina mjesta u Senatu.

SAD je nedavno optužio Kinu za velik računalni napad u ožujku na servis e-pošte Exchange Microsoft grupe i Bijela kuća je više puta pozivala Rusiju da suzbija napade ransomwareom koji se izvode s njezina tla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene