Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istječu posljednji sati

'Bez popisa pučanstva BiH će opasno zaostati iza zemalja regije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović upozorio je da će BiH opasno zaostati za zemljama regije na svojemu euroatlantskom putu ukoliko se ne postigne dogovor o popisu pučanstva.

‘Nezamislivo je da nemamo popis i strahujem da će BiH krenuti snažno unatrag ako se to ne dogodi. Pozdravljam stajališta onih koji smatraju da treba učiniti dodatne napore kako bi došlo do popisa, jer istječu posljednji sati za donošenje takvog zakona’, rekao je ministar Nović. Dodao je kako će BiH bez popisa stanovništva biti jedina zemlja u Europi koja neće znati koliko stanovnika ima i tako neće moći planirati svoj razvoj.

Pročitajte i ovo Rober Fico Ministar o sigurnosti Može li se u Hrvatskoj dogoditi atentat? "Na sigurnosti se stalno radi, ali nijedna država u svijetu to ne otkriva" Milorad Dodik Sigurnosna prijetnja Veleposlanik SAD-a o čelniku bosanskih Srba: "Njegova užasna retorika je neprihvatljiva, gura zemlju ka sukobu"

‘Nije više riječ o tome koliko u BiH ima Srba, Hrvata, Bošnjaka ili ostalih, nego se bez popisa ne mogu graditi ekonomski odnosi, davati pravi parametri za razvoj’. Ministar Nović smatra da bez popisa BiH ne može planirati ni prijeko potrebne reforme zdravstva, obrazovanja ili pravosuđa. Hrvatske i srpske političke stranke traže da se u popisu pučanstva navede etnička, vjerska i jezična pripadnost, dok se bošnjačke stranke tome protive. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene