Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele 'običan' proces

Berlusconijevi odvjetnici traže ministarski sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici talijanskoga premijera su zatražili da se na specijalni ministarski sud premjesti suđenje Silviju Berlusconiju koji je optužen da je plaćao seks s maloljetnicom i zloupotrijebio svoje ovlasti kako bi to prikrio.

Berlusconi je nakon bolnoga poraza na lokalnim izborima u službenom posjetu Rumunjskoj pa nije došao na drugo ročište u Milanu, a njegovi odvjetnici tvrde da taj sud ionako nije nadležan za suđenje premijeru. Silvio Berlusconi tvrdi da nije kriv za optužbe da je platio seks s marokanskom tinejdžericom Karimom El Mahrug, koja je bila plesačica u noćnome klubu poznata i kao Ruby. Druga je optužba da je u svibnju prošle godine telefonskim pozivom milanskoj policiji isposlovao njezino puštanje kad je bila pritvorena zbog krađe.

On tvrdi da seksa nije bilo, a poziv policiji priznaje. Kaže kako je rekao da je El Mahrug unuka tadašnjega egipatskoga predsjednika Hosnija Mubaraka, ali da nije vršio neprikladan utjecaj na policiju. Prvo ročište u slučaju prozvanom Rubygate bilo je u travnju i trajalo je samo nekoliko minuta, tek da se zakaže za 31. svibnja.

Ministarski sud je naziv sekcije kaznenog suda koji procesuira samo ministre i premijere ako su počinili kazneno djelo zloporabe položaja za obavljanja dužnosti. Berlusconijevi odvjetnici drže kako je ministarski sud nadležan za procesuiranje premijera te kako Berlusconi nije zlorabio položaj, nego se kod policije jednostavno informirao o tome zašto je pritvorena Mubarakova rođakinja.

Danas je odvjetnik Niccolo Ghedini rekao kako je 74-godišnji premijer 'sasvim pouzdano i nesumnjivo vjerovao' da je El Mahrug u rodu s Mubarakom te dodao kako to može potvrditi velik broj svjedoka. Po Ghedininim riječima, ako je Berlusconi optužen za zloupotrebu položaja pozivom policiji, onda mu ne može suditi običan nego specijalan ministarski sud. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija ljubav iza rešetaka Nakon seks skandala, vojnikinje više neće biti čuvarice u zatvorima Vivian Polanía Erotski nastup VIDEO Seks-skandal: Sutkinja oduševljeno plesala sa striperom u Palači pravde, ne vidi ništa loše u tome

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene