Ekološke aktivistkinje u Berlinu
Ekološke aktivistkinje u Berlinu Foto: Screenshot/Twitter/New York Post

Dvije ekološke aktivistkinje zalijepile su se u nedjelju za nosač dinosaurova kostura na izložbi u berlinskom Prirodoslovnom muzeju u znak prosvjeda protiv klimatske politike njemačke vlade.


Ovo je najnovija akcija klimatskih aktivista u muzeju, pošto su im na meti bila poznata umjetnička djela u više europskih gradova.

U Berlinu su se dvije žene u narančastim prslucima zalijepile za metalni nosač kostura dinosaura starog više od 60 milijuna godina.

Nosile su transparent na kojemu je pisalo: "Što ako vlada nema situaciju pod kontrolom?"

 

 

Jedna od njih, Caris Connell rekla je da se boji "šumskih požara, nestašice vode, gladi i ratova". "Dinosauri su nestali jer nisu mogli izdržati velike klimatske promjene. To prijeti i nama", dodala je 34-godišnja žena.

Nastavak prosvjeda u Iranu - 4 Prosvjed ispred veleposlanstva u znak solidarnosti sa sestrama u Iranu: "Zvala se Hadis Najafi, imala je 20 godina..."

Slika nije dostupna Klimatski aktivisti namjerili se i na sliku "Djevojka s bisernom naušnicom": Jedan si na nju zalijepio glavu

Njezina kolegica, Solvig Schinkoethe, rekla je da se kao majka četvero djece boji posljedica klimatskih promjena.

"Nenasilan otpor je način na koji smo se odlučile kako bismo zaštitile svoju djecu od pogubne neupućenosti vlada", rekla je 42-godišnjakinja.

Muzej je priopćio da je izgred riješen za nepunih sat vremena intervencijom policije. Pričinjena je materijalna šteta i počinitelje će se kazneno goniti, navodi ta ustanova u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju