Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neredi, koje izazivaju prosvjednici u Beogradu zbog nedjeljnog proglašenja neovisnosti Kosova, nastavljeni su danas poslije podne kamenovanjem zgrade turskog veleposlanstva u središtu grada.


Iz studentske prosvjedne kolone, koja se kretala od Studentskog trga prema hramu svetog Save, izdvojilo se nekoliko prosvjednika koji su bacili kamenje i jednu baklju na zgradu turskog veleposlanstva, ispred koje u tom trenutku nije bilo jačeg policijskog osiguranja pa su izgrednike zaustavili pripadnici osiguranja samog skupa.

Policija se pojavila poslije pet minuta i spriječila daljnje napade.

Prošle noći u Beogradu su napadnute zgrade veleposlanstava Slovenije i SAD-a, kao i restorani Mc Donald'sa. Policija je uspjela spriječiti napad na zgradu albanskog veleposlanstva.

Beogradski elektronički mediji javljaju da je prošle noći u Smederevu kamenovana katolička crkva, a policija je protiv dvojice mladića, napadača koji su oštetili crkvu, podnijela prijave.

Meta prosvjednika su i veletrgovine slovenskog Merkatora u Novom Sadu, Čačku i Beogradu Zbog dojave o postavljeno eksplozivnoj napravi evakuirani su ljudi iz beogradskog Merkatora.

Mnogi srbijanski mediji osudili su spomenute napade i ponašanje huligana.

Predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je u
ponedjeljak da su huligani oni koji podržavaju neovisnost Kosova. Oni koji su prosvjedovali u nedjelju protiv neovisnosti Kosova nisu huligani, rekao je Dačić i dodao da "među njima ima i huligana, kao što među političarima i novinarima ima onih koji podržavaju neovisnost .

Kosova, koji su također huligani", rekao je Dačić na konferenciji za novinare u srbijanskom parlamentu. On je pozvao građane da "prosvjed izraze prema krivcima, a ne prema policiji".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju