Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Beogradu je u nedjelju ujutro, uz iznimne mjere sigurnosti, detonirana bomba iz Drugog svjetskog rata, pronađena na gradilištu poslovno-stambenog kompleksa "Beograd na vodi".


Bomba teška oko 500 kilograma pronađena je ranije ovog tjedna na gradilištu tijekom iskopavanja na dubini od devet metara, ali ju nije bilo moguće sigurno ukloniti pa je odlučeno da se izazove kontrolirana eksplozija.

Vezani članci Koronavirus u Srbiji Panika u susjedstvu, objavljene crne prognoze: "Uskoro ćemo imati po 10.000 novozaraženih i više od sto mrtvih dnevno!" Zatvaranje škola i online nastava - 3 Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji uskoro online nastava za starije osnovce i srednjoškolce

Okolne prometnice bile su od ranog jutra zatvorene, automobili s parkinga u najbližim kvartovima uklonjeni su, a stanarima je preporučeno da osiguraju prozore od detonacije koju su kontrolirali i izveli pripadnici MUP-a Srbije.

Eksploziju su najavile sirene, a detonacija je izazvala podrhtavanje koje se osjetilo u dijelu grada u rijeku Savu.

"Beograd na vodi" je projekt poslovno-stambenog kompleksa koji se realizira s investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a vrijedan je oko tri milijarde dolara. (Hina)