Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Benjamin Netanyahu danas je i službeno potvrdio kako neće tako skoro stati s napadima na Gazu.


Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u subotu da će Izrael nastaviti operacije protiv Hamasa u Pojasu Gaze "koliko god je potrebno" i "svom potrebnom silom".

Vezani članci Palestinsko-izraelski sukob (Foto: AFP) Stradala i dvojica dječaka: U pucnjavi izraelskih vojnika ubijeno sedam Palestinaca Slika nije dostupna 'Nikakav međunarodni pritisak neće nas spriječiti u napadima na teroriste'

"Obećali smo od početka da će se vratiti mir stanovnicima Izraela i nastavit ćemo djelovati sve dok ne postignemo taj cilj. To će trajati koliko je potrebno i upotrebijebit ćemo svu potrebnu silu", rekao je Netanyahu novinarima u Tel Avivu.

"Operacija se nastavlja, vojska nastavlja djelovati svim snagama kako bi završila misiju, kako bi vratila mir i sigurnost građanima Izraela, istovremeno uništavajući terorističku infrastrukturu", rekao je Netanyahu. "Naše snage upravo dovršavaju neutralizaciju tunela u Gazi", pojasnio je.

Katastrofa u Gazi: Ubijeno 300 djece, 400.000 raseljenih, 8.900 ranjenih...

"Želim ispuniti ciljeve koje smo si zadali, bilo vojno ili diplomatski - što bih više volio - ili mješavinom toga dvoje. Želio bih, jasno, diplomatsko rješenje, ali ako nam se ne daje izbor, iskoristiti ćemo sva sredstva koja su nam na raspolaganju", naglasio je.

Ranije su dvije izraelske televizije javile da se dio kopnenih izraelskih snaga povukao u subotu iz Pojasa Gaze, nakon što je vojska izvijestila da je blizu ostvarenja svog ratnog cilja, a to je uništenje tunela kojima Hamasovi borci ulaze na izraelski teritorij.

Upitana da komentira te televizijske informacije, glasnogovornica izraelske vojske rekla je da ne može ništa reći o razmještanju snaga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook