Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo ga je pitala za smjer

Uhićen pijani diplomat: Katarskoj princezi strgnuo veo s lica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Rekao sam joj da ne razgovaram ni s kim dok mu ne vidim lice. Kako se činilo da me ta osoba ne čuje, skinuo sam joj maramu', ispričao je diplomat.

Iskusan belgijski diplomat, ujedno i šef protokola Grada Bruxellesa, 60-godišnji Jean-Marie Pire, uhićen je nakon što je katarskoj princezi usred grada strgnuo veo s lica, takozvani nikab.

Incident se dogodio prošlog tjedna u Bruxellesu dok je princeza potpuno zamotana, s još dvije žene, usred bijela dana upravo Pirea zamolila da je usmjeri prema glavnom trgu Grand place, piše Daily Mail.

On, naravno, nije mogao pretpostaviti da je riječ o besramno bogatoj princezi.
'Rekao sam joj da ne razgovaram ni s kim dok mu ne vidim lice. Kako se činilo da me ta osoba ne čuje, skinuo sam joj maramu. Znam da to nisam smio, ali ona je isto činila nešto što je protuzakonito', ispričao je kasnije diplomat.

Belgija je, naime, 2012. zabranila nošenje odjeće koja potpuno pokriva tijelo i glavu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićeni su Tinejdžeri planirali teroristički napad na koncertnu dvoranu u Bruxellesu Prosvjed seljaka u Bruxellesu - 5 Drama u Belgiji VIDEO Kaos na ulicama Bruxellesa: Seljaci probijali barikade i palili gume, policija otvorila vodene topove

Tinejdžericu iz škole poslali kući - zbog preduge suknje!

Pire je prijavljen za nanošenje tjelesnih ozljeda. Naime, princeza, čije ime nije otkriveno, kazala je kako ima posjekotine i modrice na licu, a diplomat joj je zajedno s velom istrgnuo i naušnice. Neki svjedoci ustvrdili su da je Pire bio i pijan, no on je kazao da je 'bilo tri sata popodne a i da nije popio puno'.

No, i princeza će platiti kaznu od 125 eura zbog kršenja zakona o zabrani nošenja burke, odnosno nikaba na javnom mjestu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene