Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Barroso: Populizam nije rješenje za Južnu Ameriku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso u Barceloni je kritizirao venezuelskog predsjednika Huga Chaveza, ustvrdivši u razgovoru za katalonsku TV postaju TV3 kako 'populizam nije rješenje' za Južnu Ameriku.

'Populizam nije dobro rješenje za probleme koje ima Južna Amerika', rekao je Barroso, dodavši kako je Europska komisija već dala do znanja Venezueli svoju procjenu 'kako njezin razvitak treba biti kompatibilan s demokracijom, tolerancijom i slobodom izražavanja'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preko noći 25.000 sljedbenika Chavez otvorio Twitter profil Slika nije dostupna Barrosov tim može na posao Izabrana nova Europska komisija

Predsjednik EK time je aludirao na činjenicu kako će se u Venezueli 2. prosinca održati referendum o reformi Ustava, koja bi Chavezu omogućila neograničen broj kandidatura na predsjedničkim izborima i dala mu ovlasti da proglasi 'izuzetno stanje' u kojem bi bila dopuštena potpuna cenzura medija.

Barroso je također nekorektnim ocijenio Chavezovo ponašanje prema bivšem španjolskom premijeru, konzervativcu Josea Maria Aznara, kojeg je potkraj prošlog tjedna na iberoameričkom summitu u Čileu višekratno nazvao 'fašistom'.

To je toliko razljutilo španjolskog kralja Juana Carlosa, koji je bio na istom summitu, da je Chavezu poručio neka ušuti, što je rezultiralo svađom Španjolske i Venezuele.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene