Mario Banožić
Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr

Hrvatska trenutačno radi na svojim planovima i zasad nema nikakvih konkretnih zaključaka gdje će Hrvatska vojska biti u kojem trenutku, izjavio je u srijedu ministar obrane Mario Banožić, koji sudjeluje na dvodnevnom sastanku ministara obrane članica Sjevernoatlantskog saveza.


NATO je u srijedu najavio da će razmotriti jačanje svojih snaga na istočnom krilu, a ministri obrane su zadužili nadležne vojne službe da identificiraju moguće opcije.

Vezani članci Kninska tvrđava Medved i Banožić javili da ne dolaze na prijem Zorana Milanovića na Kninskoj tvrđavi za ratne zapovjednike Mario Banožić izgurao Mariju Vučković VIDEO Sliku svoju ljubim: Nepristojni Banožić izgurao ministricu kako bi on bio u prvom planu, uskočio potpredsjednik Vlade

"Mi sada radimo na planovima i zasad nema konkretnih planova i zaključaka gdje će Hrvatska vojska biti u kojem trenutku", rekao je ministar obrane Mario Banožić odgovarajući na pitanje novinara na koji će način Hrvatska sudjelovati u jačanju NATO-ovih snaga.

"Kroz dosadašnje sudjelovanje u operacijama i misijama, u kojima su hrvatski vojnici dobivali najbolje ocjene, pokazali smo da smo saveznici na koje se može računati. Naravno, sve ono što će se u budućnosti događati mora biti definirano u našim planovima", rekao je Banožić.

Također je rekao da na sastanku ministara obrane nije bilo govora o bilo kakvom raspoređivanju vojnih brodova i zrakoplova u Hrvatskoj.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg je rekao u srijedu da su ministri obrane dali vojnim zapovjednicima nalog da rade na detaljima daljnjeg jačanja NATO-a na istočnom krilu i da će oni za nekoliko tjedana podnijeti izvješće.

Stoltenberg je istaknuo da je NATO već dosad pojačao snage odvraćanja i obrane s više vojnika, zrakoplova i brodova, ali da je riječ o obrambenim snagama.

"Ti koraci su obrambeni. NATO nije prijetnja Rusiji", rekao je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju