Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puknula torba

Avionom htio krijumčariti stotinjak gmazova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osiguranje malezijske zračne luke uhitilo je već osuđivanog krijumčara divljim životinjama zbog pokušaja da u indonezijski glavni grad Džakartu prošverca oko 100-ak gmazova u svojoj prtljazi, priopćio je malezijski državni ured za divlje životinje i nacionalne parkove.

Anson Wong bio je u tranzitu iz zračne luke u Penangu prema Džakarti kada je osoblje zračne kompanije Malaysia Airlines na aerodromu u Kuala Lumpuru bilo upozoreno da je na pokretnoj traci za prtljagu puknula torba sa ‘zastrašujućim’ sadržajem. Osiguranje je u torbi pronašlo 95 zmija, vrste 'boa constrictor', kornjače matamata i dvije ljutice 'bitis rhinoceros'.

Pročitajte i ovo Matej Tolić sa zmijama - 3 Kućni ljubimci FOTO Matej živi u kući s 33 zmije: "Do sad su me ugrizle tri puta" Ilustracija Prizor za pamćenje VIDEO Dvije ogromne zmije hrvale se na plaži, a muškarac se ležerno šetao malo dalje: ''Ovo nije uobičajeno''

Vlasnik torbe Wong bit će zadržan u pritvoru. Ukoliko ga se proglasi krivim za krijumčarenje životinjskih vrsta mogao bi dobiti i do sedam godina zatvora, a za svaku životinju će morati platiti kaznu od 32.000 američkih dolara. Reptili koje je namjeravao ilegalno prodati nalaze se na popisu ugroženih vrsta. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene