Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmanje 30 poginulih

Autobus probio betonsku ogradu i sletio u ponor dubok 150 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 30 osoba poginulo a više od 20 je ozlijeđeno kada je autobus sletio u ponor na sjeveru Tajlanda u ponedjeljak navečer, izvijestile su vlasti u utorak.

"U nesreći je 30 osoba izgubilo život, devet muškaraca i 21 žena", a 22 su ozlijeđene, dodao je u utorak za agenciju France Presse Suriya Prasartbandid, guverner pokrajine Tak, uz granicu s Mijanmarom, gdje se nesreće dogodila oko 20.40 sati po mjesnom vremenu.

Pročitajte i ovo Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju"

"Kočnice su popustile dok je autobus bio na nizbrdici", rekao je načelnik policije okruga Mae Tho, Sittichai Panyasong. "Autobus je probio betonsku ogradu uz cestu i sletio u ponor dubok 150 metara", dodao je, rekavši da je među ozlijeđenima i jedno dijete.

Traktor pao na bus: U stravičnoj nesreći poginulo 14 ljudi

Autobusom su službenici jedne općine putovali u Laos. "Autobus je potpuno smrskan", rekao je guverner, dodavši da je lani na istoj cesti bilo tristo nesreća.

Automobilske nesreće nisu rijetkost u Tajlandu koji ima jednu od najviših stopa smrtnosti na cestama.

U nedavnom izvješću Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) navodi se podatak o 38,1 poginulom na cestama na 100.000 Tajlanđana, a u čitavoj jugoistočnoj Aziji prosjek je 18,5. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene