Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mreža iseljenika iz Gornje Austrije u svijetu, čije je osnivanje prije godinu dana pokrenuo predsjednik zemaljske vlade Gornje Austrije Josef Puehringer radi poticanja izvoza, u međuvremenu okuplja više od 300 članova u 73 zemlje na svih kontinentima.


Gornja Austrija osnivanjem mreže iseljenika treba doći na 'još bolji glas' kao izvoznik, izjavio je Puehringer u utorak u Linzu, uz tvrdnju da je 'dobro kad postoji povezanost po cijelome svijetu'.

Vezani članci Potres s epicentrom na jugu Austrije Potres magnitude 4,2 po Richteru zabilježen u Austriji: "Ovakvo podrhtavanje nisam osjetio u zadnjih 15 godina" Koronavirus u Pragu, Češka Češka produljila izvanredno stanje za još dva tjedna. U Beču dijele testove, bez negativnog rezultata nema ni u trgovinu

Oko tri četvrtine pripadnika iseljeničke mreže povezano je s gospodarstvom, a slijede uprava i turizam. Puehringer želi potaknuti sudjelovanje kulturnih stvaratelja i znanstvenika u mreži.

Pripadnici mreže pozivaju se na sudjelovanje u raznim priredbama, a vlada Gornje Austrije želi iskoristiti mrežu kako bi mladim sugrađanima omogućila praktični rad ili kratke sezonske poslove u inozemstvu.

Kao primjer dobrog rada, Puehringer je naveo podatak da je mreža uz pomoć jednog svojeg člana, inženjera u Audiju, omogućila da osam tvrtki iz Gornje Austrije u međuvremenu postanu kooperanti toga njemačkog proizvođača automobila.