Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj raste

U Austriju ušlo više od 12 tisuća ljudi, Mađarima poručili: 'Niste nas upozorili!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Austriju je u subotu prema policijskim podacima ušlo najmanje 10.000 izbjeglica, dok je po procjeni lokalnog Crvenog križa, koju prenosi agencija APA, ta brojka veća za dvije do tri tisuće ljudi.

Čelnik austrijskog Crvenog križa Gerry Foitik izjavio je za APU da je u Austriju u subotu došlo između 12.000 i 13.000 migranata. Zamjenik šefa policije u austrijskoj pokrajini Gradišće Christian Stella rekao je agenciji APA da ih Mađarska nije dovoljno upozorila na novi izbjeglički val.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Slika nije dostupna Zbog migrantskog pritiska EK za iznimno produljenje kontrole unutarnjih granica za pet zemalja članica

UŽIVO - SLOVENSKI PREMIJER KRITIZIRA 'Znamo da Hrvatska nije izvršila svoju zadaću'

BBC prenosi da Mađarska koja je izbjeglice usmjerila prema Austriji optužuje Hrvatsku za kršenje europskih pravila jer sve migrante nije registrirala, iako izvori te medijske kuće tvrde da ih nije registrirala ni Mađarska.

Jedan migrant koji je došao u austrijski grad Heiligenkreuz iz Mađarske izjavio je za Associated Press da se osjeća kao da je ponovno rođen te da je važno jedino da je konačno stigao na sigurno, prenio je BBC.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene