Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOWN UNDER

Cijena salate eksplodirala, premijer najavio: ''Stavit ću 'kupusgate' na današnju sjednicu Vlade!"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Australski premijer Anthony Albanese reagirao je na "kupusgate", skandal izbio zbog odluke lanca brze hrane KFC da salatu djelomice zamijeni kupusom u svojim sendvičima i tako doskoči galopirajućoj inflaciji koja je u nebo podignula cijenu zelene salate.

Premijer Australije Anthony Albanese ocijenio je da je "suluda" odluka KFC-a da polovicu svoje salate u hamburgerima s piletinom i drugim proizvodima zamijeni kupusom izazvala "nacionalnu krizu".

U zemlji u kojoj inflacija iznosi 5,1 posto, cijene salate porasla je za 300 posto u nekim australskim gradovima zbog nedavnih poplava i globalnog rasta cijena goriva.

Samo jedna glavica salate iceberg, koja je nekada stajala dva australska dolara (10,08 kuna ili 1,34 eura), sada iznosi gotovo osam dolara (40 kuna ili 5,35 eura) od Sydneya do Melbournea.

Zbog toga je KFC početkom tjedna objavio da će se odsad njegovi kupci morati zadovoljiti mješavinom kupusa i salate u sendvičima.

Pročitajte i ovo Marijana Ivanov UDAR INFLACIJE Ekonomistica za Dnevnik Nove TV otkriva što svako kućanstvo sada najviše treba pratiti te koja je roba najskuplja
Pročitajte i ovo Informer: Shrinkflation - 5 DONOSI INFORMER Svi znaju što je inflacija, ali znate li što je "shrinkflacija"? Iza ovog se pojma krije nešto što je mnoge vjerojatno barem jednom iznerviralo

Ta KFC-ova odluka izazvala je provalu bijesa na društvenim mrežama.

"Kupus nije isto što i zelena salata. Jednostavno, to nije korektno", objasnio je i sam premijer Albanese za radio KIIS FM iz Sydneya.

"Stavit ću 'kupusgate' na današnju sjednicu Vlade!", najavio je premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene