Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Silovatelj koji je više od šest tjedana u hotelskoj sobi u Melbourneu držao zatočenu 21-godišnju Nizozemku te je pri tom silovao i tukao osuđen je na 17 godina zatvora.


47-godišnji Alfio Anthony Granata nizozemsku je turisticu oteo u Melbourneu 2012. godine. Na čelu joj je nacrtao križ rekavši joj da je predodređena za smrt. Sud ga je osudio krivim po devet točaka optužnice, među kojima za silovanje, otmcu, prijetnje smrću i nanošenje tjelesnih ozlijeda opasnih po život, te mu odredio kaznu zatvora u trajanju od 17 godina.

Varaždin: Majka monstrum punih deset godina podvodila maloljetne kćeri

Vezani članci Ilustracija (Pixsell, Stringer) Iritirao ga njezin plač: Monstruozni očuh djevojčicu (2) pretukao do smrti, osuđen na 40 godina Miro Ćalušić Otkrivamo snimke razgovora pokojnog kamatara koji je za života prijetio, strašio i lihvario: "Ja se ničeg ne bojim, dao sam svoj novac"

Jednom je prilikom svoju tadašnju djevojku u Nizozemku koju je držao u zatočeništvu uhvatio za kosu i udario glavom o glavu, jednu o drugu, prilikom čega je mladoj Nizozemski slomio nos, piše 9News.

Zbog silovanja, prijetnji ubojstvom te namjernog nanošenja čak 54 ozljede na tijelu djevojke Granata će u zatvoru ostati najmanje do 2028. godine kada će, u slučaju dobrog vladanja, eventualno moći izaći na slobodu.

Zagreb: 9 osoba uhićeno zbog prostitucije, podvodili i djecu

"To je bila ranjiva mlada žena, odvojena od svoje obitelji i prijatelja. Granata ju je mučio i ponižavao. Jednom ju je toliko pretukao da nije mogla ni gledati ni jesti", rekao je sudac Frank Gucciardo prilikom izricanja presude te dodao da je za vrijeme zatočeništva, žrtva trpjela neprestanu bol.

Granata je mladu Nizozemku prisiljavao na oralni seks, a tom ju je prilikom davio i rezao nožem.

"Nasilnik je djevojku bičevao punjačem za mobitel i silovao raznim kućnim pomagalima", rekao je Gucciardo.

Mučenje je okončano na Badnjak 2012. godine kada je djevojka ubola Granatu nožem i počela rezati sebe sve dok on nije pozvao hitnu. Ovaj monstrum, inače otac troje djece, u svojem je iskazu kazao policiji da je njegova žrtva bila problematična i da ga je drogirala.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook