Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška kaznena djela

Varaždin: Majka monstrum punih deset godina podvodila maloljetne kćeri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tešku financijsku situaciju jedna je majka iz Vraždina iskoristila za podvođenje svojih dviju maloljetnih kćeri.

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o pokretanju istrage protiv 11 osoba, među kojima je prvookrivljena 50 godišnja majka dviju maloljetnica, zbog osnovane sumnje da su počinile teška kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, prostitucije, spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina i spolnog odnosa bez pristanka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Sutkinja istrage prihvatila je prijedlog Županijskoga državnog odvjetništva te je majci odredila istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, a petorici okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Zagreb: 9 osoba uhićeno zbog prostitucije, podvodili i djecu

Pošto je Policijska uprava izvijestila o dovršetku kriminalističkog istraživanja nad jednom ženom i desetoricom muškaraca zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, popodne se o slučaju oglasilo i Županijsko državno odvjetništvo. Osnovano se sumnja da je prvookrivljena 50-godišnjakinja koristeći se svojim roditeljskim autoritetom zbog teških obiteljskih prilika od 1999. do 2009. godine počinila navedena kaznena djela na štetu svojih dviju maloljetnih kćeri te da je radi zarade pronalazila muške osobe za spomenuta kaznena djela. Osnovano se sumnja da je kaznena djela nastavila i kada joj je jedna kći postala punoljetna, navodi ŽDO.

Također se osnovano sumnja da su desetorica okrivljenika u dobi od 48 do 73 godine znala da su dvije djevojčice bile mlađe od 15 godina i da ih majka na ta djela prisiljava zbog teškoga materijalnog stanja, priopćilo je varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene