Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CNN najavio 2003. godine

Asteroid snage 20 atomskih bombi udara u Zemlju 21. ožujka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvene mreže, pogotovo blogovi, posljednjih dana bruje o navodnom asteroidu koji bi trebao u Zemlju udariti za samo dva dana - 21. ožujka i tako dovesti do smaka svijeta. A njihove tvrdnje potkrijepljuju i neke činjenice!

Još davne 2003. godine agencija Reuters je izdala priopćenje, koje su prenijeli svi svjetski mediji, pa i glasoviti CNN, kako postoji mogućnost da Zemlju 2014. godine udari veliki asteroid. Znali su i točan datum. A to je 21. ožujka 2014.

Prema pisanju tadašnjeg CNN-a, riječ je o asteroidu imena '2003 QQ47', čiji bi udar imao snagu kao da je na Zemlju palo 20 atomskih bombi kakve su bačene na Hirošimu.

Pročitajte i ovo Svemir - 1 Burni dani Dva velika asteroida prolaze kraj Zemlje, očekuju se još tri: Veličine su putničkih zrakoplova Ilustracija United Media N1 nastavlja uspješno partnerstvo sa CNN-om

Baba Vanga: U 2014. svijet će pogoditi bolest gora od side!

Stručnjaci su 2003. godine rekli kako su asteroidi poput ovog zapravo komadi stijena koje su preostale od formiranja Sunčevog sustava prije 4,5 milijardi godina.

Ovaj asteroid je do sada bio na sigurnoj udaljenosti od našeg planeta - u pojasu između Marsa i Jupitera. No, utjecaj gravitacije velikih planeta kojima je bio okružen poslao ga je prema Zemlji.

I dok su se, s jedne strane, mnogi prestrašili novog smaka svijeta, ima i onih koji tvrde kako su šanse da se udar dogodi 1:909.000.

Prema njima, udar ovog asteroida se uopće neće dogoditi. Naime, on zaista postoji no neće udariti u Zemlju ni ovog tjedna ni ostatak stoljeća. Prava istina je da će 26. ožujka sigurno proći pored Zemlje i to ne bliže od 19 milijuna kilometara. A to je 50 puta veća udaljenost nego što je Mjesec udaljen od Zemlje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene