Predsjednik SAD-a Joe Biden pucnjavu u ponedjeljak u školi u Nashvilleu nazvao je odvratnom, rekavši da nasilje vatrenim oružjem "razdire dušu" Sjedinjenih Američkih Država.

Galerija Joe Biden, predsjednik SAD-a Joe Biden Pucnjava u SAD-u - 1 +3 Pucnjava u SAD-u - 2

Američki predsjednik oštro je komentirao pucnjavu u ponedjeljak u školi u Nashvilleu. "To je upravo odvratno", rekao je Joe Biden. "To razdire dušu naše nacije", dodao je pohvalivši brzo djelovanje policije i pozivajući ponovno Kongres da zabrani automatsko oružje.

Vezani članci Ilustracija Kremlj poslao upozorenje: ''Važno je da SAD bude u potpunosti svjestan ruskog odgovora'' Ilustracija Moskva razvija nezaustavljivo oružje iduće generacije: Ukrajina ima sustav koji će ga uništiti?

Biden nije održao poseban govor o tom slučaju, nego ga je spomenuo na početku konferencije o ženskom poduzetništvu u Bijeloj kući.

"Opet je došlo vrijeme da ostvarimo veći napredak u reguliranju vatrenog oružja", istaknuo je Biden, a zatim je nastavio u vedrijem tonu hvaleći otvaranje poduzeća i žene poduzetnice.

Njegovi pozivi na zabranu automatskog oružja nemaju velikih izgleda da urode plodom jer se republikanci, koji kontroliraju Zastupnički dom, tomu žestoko protive, a moćni oružani lobi NRA vodi oštru kampanju protiv takve odluke.

SAD je bio zabranio automatske puške od 1994. do 2004.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju