Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Dosadni" četvrtak

Vozili se po mjestu i pucali: Pijani muškarci napali policajce, u autu imali nož i marihuanu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dvojica muškaraca u četvrtak navečer vozila su se kroz Primorski Dolac i pucala iz vatrenog oružja. Bili su pod utjecajem alkohola, a u automobilu je pronađena marihuana.

Splitska policija imala je pune ruke posla u četvrtak navečer nakon dojave da se u mjestu Primorski Dolac dvije nepoznate muške osobe voze kroz naselje i pucaju iz vatrenog oružja. Dojava je stigla u 22:20. 

Službenici Jedinice specijalne i interventne policije Split nakon dojave u blizini nadvožnjaka A1 u osobnom vozilu zatekli su dva muškarca koja su se nalazila u vidno alkoholiziranom stanju.

Odmah nakon što su zaustavljeni započeli su s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika.

Obojica su savladana uporabom sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje. Pregledom osoba i vozila policijski službenici pronašli su marihuanu (5,45 grama i jedna stabljika) i preklopni nož oštrice cca 10 cm, navodi se u priopćenju PU splitsko-dalmatinske. 

Muškarci su dovedeni u službene prostorije. Jedan od njih odbio je alkotest, dok je kod drugog izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,55 promila.

Obojica su zadržana u prostorima policije do otrježnjenja. 

Osobno vozilo prebačeno je u krug policijske postaje, gdje će se danas u sklopu kriminalističkog istraživanja obaviti pretraga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićen je Filmska jurnjava kod Ivanić Grada: Mladić bez vozačke bježao pa se zaletio na policajca, upotrebljeno i vatreno oružje

Jednog je pregledao liječnik i utvrđena mu je kontuzija ramena i napuknuće jednog donjeg rebra, dok drugi ima ogrebotinu na licu.

Slijedi kriminalističko istraživanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene